Op zondag 11 augustus 2019 vond het Vincentius Golftournament voor 26ste keer plaats. De Spiegelven Golfclub te Genk was weerom het magnifieke decor voor het sfeervol event.

Naast de deelname aan de wedstrijd, formule “Texas Scramble”, met overigens echt wel prachtige prijzen, kan men op een aangename en ontspannen wijze met het golfen in contact komen via toffe golfclinics.

De dag start met een rijkelijk ontbijtbuffet. Na het tornooi of de 9-holescup kan men genieten van een succulente barbecue, waarbij de deelnemers en de toeschouwers rustig kunnen nakaarten en netwerken tot de officiële prijsuitreiking rond 21u, en lang daarna… .

Dankzij de medewerking en steun van Golfclub Spiegelven slagen de Vrienden van Vincentius en Rotary Genk Noord via dit event, jaarlijks een substantiële steun te verlenen aan de Vincentiusvereniging.

In augustus 2020 vond er geen golftornooi plaats wegens de coronapandemie maar onze Rotary Club bedacht een alternatief om de Vincentiusvereniging te ondersteunen. In de loop van november 2020 kregen alle Genkenaren een ‘Doe Es Genk’-geschenkcheque van 45€ in hun brievenbus, een initiatief van de stad Genk om haar inwoners en de lokale economie in de coronatijd een steuntje te geven. Een geweldig initiatief maar er waren Genkenaren die dachten: “ Voor mij valt het gelukkig allemaal nogal mee en er zijn mensen die meer steun nodig hebben dan ik.” Rotary Club Genk-Noord speelde hierop in en vroeg deze doelgroep om dat bedrag (of meer) over te schrijven op de rekening van de Vincentiusvereniging. Dit sloeg aan en de actie leverde, tot januari 2021 niet minder dan 22.100€ op!

Voor 2021 kijken we alvast weer uit naar het volgende Vicentius golftornooi, de  27ste editie op 22 augustus 2021.